Designstuderende på vej i praktik

ImageJo Lind Hagelberg er designstuderende ved Danmarks Designskole og skal i praktik. Læs om, hvad hun håber at få ud af sit praktikophold og hvad hun forventer at kunne tilbyde en erhvervsvirksomhed.

Hvorfor søger du praktik?
Dels fordi det er påkrævet på 7.-9. semester, men også fordi jeg har behov for at komme ud og se, hvordan virkeligheden hænger sammen, og hvad jeg kan bidrage med som designer.

Hvad tror du, at fordelene ville være ved at vælge en erhvervsvirksomhed frem for en tegnestue eller anden designvirksomhed?
At komme i kontakt med mennesker med andre kompetencer og derved indgå i et samarbejde, hvor "ikke-designere"  skal vurdere, om mine idéer og mit udtryk kan bruges i den virkelige verden. Derudover at få mere ansvar inden for forskellige fagområder, da designområdet kun er en del af virksomheden. Og opnå større netværksmuligheder.

Hvad forventer du at få ud af dit praktikophold?
At få mere styr på, hvad der er af muligheder inden for min faglighed som visuel kommunikationsdesigner. Hvordan en hverdag hænger sammen, og hvilke opgaver man bliver stillet. At få en fornemmelse af hvilket niveau der kræves, arbejde med korte deadlines, nye udfordringer og ansvar. At kunne bidrage til og indgå i et samarbejde med mennesker med andre kompetencer end mine egne.

Hvad forventer du at kunne tilbyde erhvervsvirksomheden?
Først og fremmest det at kunne tænke anderledes og kreativt i en given problemstilling, og dernæst at kunne løse den visuelt i alle mulige former for visuel kommunikation. Det være sig grafisk, illustrativt, typografisk og med motion graphics i form af f eks reklamemateriale, foldere, logo, visuel identitet, magasiner, kataloger, plakater og brevpapir.

Læs mere på Dansk Design Center.

Skriv et svar