Designmatters no7 / Tema: Sportsdesign

ImageDe olympiske lege venter lige rundt om hjørnet, og der er mange andre end atleterne, som sejrer i sportens tegn – bl a designere, arkitekter og modebranchen. Du kan læse om sportsdesign, fødevaredesign, design inden for træindustrien og meget mere i magasinet Designmatters no7, der udkommer den 31. maj 2008. Abonnér på magasinet her.

Sportsdesign
Sommeren står i sportens tegn med OL i Beijing som den centrale begivenhed. Hvis man er i stand til at abstrahere fra den politiske ballade, vil der i Kina være mange spændende nyheder på designfronten at glæde sig over. Det gælder alt fra atleternes påklædning og tekniske udstyr til sportshallernes nogle gange ekstraordinære indretning og dermed publikums mulighed for gode sportsoplevelser. På den måde er OL et godt billede på designs næsten uendeligt brede relevans. Derfor retter vi i dette nummers tema opmærksomheden mod sportsdesign.

Fødevaredesign
Vi ser også nærmere på fødevareindustrien og den hastige udvikling inden for design af smagsoplevelser. Og på arbejdet med at udvikle produkter og emballage, som appellerer til alle sanser, ikke bare smagssansen.

Design inden for træindustrien
Træindustrien gør vi også til genstand for en undersøgelse. Det gør vi ud fra erkendelsen af, at der er et stort, endnu ikke realiseret udviklingspotentiale i et materiale, som fylder så meget i vores omgivelser, at vi nogle gange glemmer det. Med træ har vi en fantastisk, historisk tradition at bygge videre på og blive inspireret af, når vi designer nye produkter.

Læs mere på Dansk Design Center.

Skriv et svar