Klassik

ImageKLASSIK køber og sælger brugte møbelklassikere og arkitekttegnede møbler fra perioden 1920-1975. Vi fører såvel eksklusive
snedkermestermøbler som gode industrimøbler.

Vi har altid et stort udvalg af møbler af de bedste arkitekter som Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Ole Wanscher, Kaare Klint og Poul Kjærholm.

Vi er specialister i Poul Henningsens berømte PH-lamper og vi har et flot udvalg af det bedste skandinaviske kunsthåndværk.
Desuden udstiller vi altid et stort udvalg af dansk billedkunst fra den tidlige modernisme og frem til den aktuelle nutidskunst.

Vi har et veludrustet møbelsnedker- og møbelpolsterværksted bemandet med de bedste håndværkere, og vi tilbyder alle former for reparation, renovering, ombetrækning, ompolstring, nyfinering og oplakering af møbler.

KLASSIK var den første specialforretning for brugte møbelklassikere i Danmark og blev grundlagt  i begyndelsen af 1991. Den er stadig landets førende forretning på sit felt. KLASSIK er ejet af Thomas Schlosser.

Da KLASSIK genintroducerede møblerne fra dansk designs guldalder, var der ikke mange der troede på ideen. Alene det, at nogle af møblerne var lavet af teaktræ eller palisander, var nok til, at de af mange blev betragtet som udtryk for dårlig smag. Ideen og dens virkeliggørelse var dengang slet ikke så indlysende som den forekommer i dag.

Det gik imidlertid godt for KLASSIK og for genopdagelsen af den danske møbelkunst. Også udlandet fik øje for det fremragende design og  sublime håndværk. KLASSIK er da heller ikke længere alene om at købe og sælge disse møbler. Andre forretninger er opstået – og mange af dem er forsvundet igen. Auktionsverdenen har taget ideen til sig og specialauktioner med moderne møbelkunst er i dag et vigtigt område for de fleste auktionshuse. Mange møbelproducenter har på baggrund af den interesse som KLASSIK og andre har vakt for disse møbler, taget en række udgåede modeller op til ny produktion. Museer og andre arrangerer udstillinger med designmøbler og man kan således fastslå, at der i dag er en betydelig interesse for denne periodes møbler.

Det begyndte i en meget lille butik på Strandboulevarden på Østerbro, der senere blev udvidet med en større nabobutik og et lager på den anden side af gaden. I 1994 flyttede vi til rummelige lokaler i Christians d.IXs gade og lageret blev samtidigt flyttet til en kæmpehal på Strandlodsvej på Amager, hvor også vores værksted er placeret. Endelig flyttede vi i 2003 til Bredgade lige ved Kongens Nytorv, hvor vi nu råder over 700m2 flotte udstillingslokaler.

Den 1. november 2006 åbnede KLASSIK også en afdeling i Aalborg – i flotte nyistandsatte lokaler på Strandvejen 11.

Fra begyndelsen har det været KLASSIKs program kun at koncentrere sig om det bedste indenfor design, materialer og håndværk. Vi har altid lagt stor vægt på den præcise identifikation af det enkelte møbel, ligesom vi så vidt muligt forsøger at bevare møblet i dets originale tilstand. Men da det drejer sig om ting der har været i brug i et halvt århundrede og som også i fremtiden skal have brugsværdi for køberen, er det ofte nødvendigt med en renovering. Renovering foretager vi på vores eget værksted, hvor vores dygtige håndværkere bruger de originale teknikker og materialer i det omfang det overhovedet er muligt.

KLASSIKs store lager er fyldt med møbler, hvilket gør det muligt for os altid at have et spændende og varieret udvalg i vores butik og ofte at imødekomme særlige behov hos vores kunder. Her findes også mere pladskrævende ting, f.eks har vi altid et udvalg af store møde- og konferenceborde. På lageret kommer også engros kunder fra hele verden.

KLASSIK har fra begyndelsen arrangeret særudstillinger f.eks med Finn Juhl, Arne Jacobsen, Ole Wanscher, Frits Henningsen og en stor 10 år jubilæumsudstilling som viste en stor samling ekseptionelle og sjældne møbler, som vi havde sat til side gennem en årrække.

Klassik supplerer møblerne med et stort udvalg af skandinavisk kunsthåndværk i keramik, glas og træ. Desuden har KLASSIK en stor samling af moderne dansk billedkunst fra hele det 20. århundrede.

Skriv et svar