Der brænder en PH-lampe i os alle

ImageDanske tøjdesignere eksporterer som aldrig før. København er kommet på verdenskortet over anerkendte modebyer. Modeforsker Nikolina Olsen-Rule giver her sit bud på dansk modes potentiale set gennem internationale øjne.

Er det rimeligt at betegne København som verdens femte modeklynge?
Mode er et af Danmarks største eksporterhverv, når tekstil og lædervarer også tælles med. Der er absolut et solidt grundlag at bygge eksportsuccesen videre på, men når dette er sagt, tror jeg, det er utopisk at måle sig med lande som USA, Frankrig og Storbritannien for ikke at nævne Tyskland, Japan og Kina. Derimod tror jeg, at Danmark har meget store chancer for at positionere sig som nordisk modecentrum.

Hvilke byer kan København modemæssigt sammenligne sig med?
Byer som Amsterdam, Stockholm eller Berlin er måske mere sammenlignelige med København, når man ser på mængden af kreative erhverv og antallet af forbrugere.

Læs hele artiklen på Dansk Design Center.

Skriv et svar