Poul Henningsen – Spørgsmålstegnet – Standerlampe

ImageSpørgsmålstegnet som standerlampe formgivet af Poul Henningsen.

Spørgsmålstegnet blev oprindelig fremstillet med fatningshus i bruneret messing, men som mange af Poul Henningsens lamper blev dette ændret til bakelit. Lampen blev produceret frem til 1939. Det er en drejelig læselampe, der også findes som bordlampe. Bordlampen blev fremstillet helt frem til 1950'erne. Lampernes pris afhænger af alderen og tidligere modeller er altid mest interessante for samlere. Disse kendes primært på at fatningshuset er i messing. De tidligere modeller opnår meget høje priser på auktioner hvorimod senere modeller kan gå noget billigere. Som altid med PH lamper er det svært at afgøre hvornår en given lampe er fra.

Image

Prisleje: 55.000-65.000 kr. (med stander og fatningshus bakelit)

Producent: Louis Poulsen.

År: 1931.

Mærkning: Mærket.

Materiale: Stander i bruneret messing og fod i malet jern. Den viste model har også fatningshus i bruneret messing. Modellen findes også med fatningshus i bakelit. Standeren kunne også fås i forniklet messing og blank messing. Skærmene er på den viste model størrelse 3/2.

H: 154cm.

Image

Foto: Lauritz.com.

Skriv et svar