Dansk Design Center sætter designbegrebet til debat

ImageHvad er design? Betydningen af ordet design er under forandring og har været det længe. Dansk Design Center har derfor formuleret en definition af design.

Definitionen skal ses i lyset af Dansk Design Centers strategi om at sætte fokus på designs forretningsmæssige potentialer, og den skal fungere som omdrejningspunkt for alle centerets aktiviteter. Adm direktør i Dansk Design Center, Christian Scherfig, skriver i lederen til det nye nummer af magasinet Designmatters:

"Dansk Design Center arbejder i krydsfeltet mellem design og erhverv. En af de vigtigste opgaver er at formidle viden om det store forretningsmæssige potentiale for virksomhederne i at arbejde med design. Derfor fokuserer Dansk Design Center i definitionen også på design som et værktøj til at forbedre virksomhedens bundlinie."

Christian Scherfig understreger desuden, at det har været vigtigt for Dansk Design Center at vedkende sig æstetikkens fortsatte betydning for designbegrebet.

I det samme nummer af Designmatters har to designeksperter anmeldt definitionen. Det drejer sig om den amerikanske designer Pontus Wahlgren og formanden for Designrådet Anders Byriel.

Læs mere om designdefinitionen i det aktuelle nummer af Designmatters. Tegn et abonnement på Designmatters her:

www.ddc.dk/designmatters

Skriv et svar