Designrådet uddeler priser til modebranchen

ImageJørgen Nørgaard modtog Designrådets Årspris 2007 for sin pionerindsats og betydning for dansk mode. Tøjdesigneren Henrik Vibskov modtog ved samme lejlighed Grundfos' rejselegat. Prisuddelingen skete på Kunstindustrimuseet den 6. november.

Designrådets Årspris er blevet uddelt siden 1980 og gik i år til Jørgen Nørgaard, som bl a ejer tøjbutikken "Nørgaard på Støget" og børnetøjsbutikken ”Englebørn". Formanden for Designrådet, Anders Byriel, sagde i sin tale:

"Jørgen Nørgaard har opbygget et forretningsunivers, hvor god stil, kvalitet og service er gennemført ned til mindste detalje. Sammen med en markant og personlig indkøbspolitik, der spænder fra internationale high-end designere til mere bredt tilgængelige sæsonhits og alligevel formår at udtrykke en klar linje, er det en nærliggende forklaring på, at flere generationer af kvinder vælger at opdatere garderoben hos Nørgaard."

Grundfos' rejselegat er blevet uddelt siden 1990 til talenter indenfor dansk design. I år gik legatet til tøjdesigneren og multikunstneren Henrik Vibskov. Anders Byriel sagde:

"Henrik Vibskov er paradigmet på det internationale menneske, som lader sig opsuge og inspirere af det globale samfund, – og samtidig yder sit bidrag gennem originale projekter, som løbende modekollektioner, kunst og musikudøvelse."

Mere information
www.designraadet.dk

Eller læs mere på Dansk Design Center.

Skriv et svar