Hovedudstilling: Den danske gave

ImageEt internationalt blik på dansk design af King & Miranda. Udstillingen giver mulighed for at opleve dansk design med friske øjne. Den 3. november 2007 – 30 marts 2008.

Der er sket en stor udvikling siden dansk designs internationale gennembrud i 1950erne og 1960erne, og den udvikling bærer nye kendetegn for dansk design med sig.

Derfor har Dansk Design Center samarbejdet med det internationale designfirma ”King & Miranda” om at skabe en udstilling om dansk design set med internationale øjne. Med udgangspunkt i både ældre og nyere dansk design giver King & Miranda deres bud på, hvilke designs som kendetegner Danmark i udlandet, og de værdier som de tilskriver dansk design.

Dansk design set udefra
Udstillingen ser på design i en bredere forstand end traditionel grafisk eller industriel design. King & Miranda forstår design som en del af et større samfundssystem, der består af elementerne landskab, naturen, sociale relationer og velfærd, kunst og musik, arkitektur, litteratur, film, transport, energi og økologi, design og kunsthåndværk samt design og industri. Det særlige ved dansk design ligger ifølge King & Miranda i værdierne: Kvalitet, kontinuitet, omsorg, brugervenlighed og bæredygtig nytænkning.

Udstillingen viser danske produkter, designere og virksomheder samt King & Mirandas forslag til danske design-”medgifter” til i alt syv fiktive kvinder, der alle er kendt fra den danske filmverden. Medgifterne illustreres ved hjælp af over 200 billeder med eksempler på dansk arkitektur, kunsthåndværk og designprodukter samt ved hjælp af fysiske præsentationer af over 30 designprodukter.

Om King & Miranda
I 1976 etablerede britiske Perry King og spanske Santiago Miranda designvirksomheden ”King & Miranda” med base i Milano. Med afsæt i interiørdesign og industriel design har King & Miranda lavet projekter for en række internationale og europæiske virksomheder og organisationer, og de har høstet mange internationale priser for deres designs. I 1980erne stiftede de et europæisk designnetværk, som også fik danske partnere. Det blev startskuddet til en årrække med arbejds- og privatbesøg i Danmark, hvor kendskabet til dansk design blev forankret. Netværket opløstes i 1990erne, men King & Mirandas store interesse for dansk design og venskaber med danske designere er fortsat til i dag.

Læs mere på Dansk Design Center.

Skriv et svar