Dansk design til Omans lufthavne

ImageDet lykkedes den danske designvirksomhed Triagonal at få drømmeopgaven at designe information og vejvisning til to nye internationale lufthavne i Oman. Eksemplet kan inspirere mindre danske designvirksomheder til at blande sig i konkurrencen om de internationale opgaver. De tre partnere i Triagonal fortæller.

Fortæl om opgaven til de to nye lufthavne i Oman. Hvordan har I løst den?
Nicolai Okkels: Projektet er et drømmeprojekt for os og er det mest omfattende, vi hidtil har skullet håndtere. Det indeholder alle de elementer af analytisk, industriel og grafisk design, som er vores kerneområder.

Udfordringerne i projekter af den størrelse er primært at strukturere, koordinere og formidle de mange informationer, der skal gives i en lufthavn. Vi har brugt en del tid på at udbygge vores projektstyringssystem til at håndtere den store mængde data.

Fordi projektet er så stort, er en del af koordineringen nødt til at foregå på projektkontoret i Oman. Så vi rejser med jævne mellemrum derned og holder møder og workshops med arkitekter og ingeniører, som arbejder på hovedprojektet.

Arbejdet med den konkrete udvikling af et skiltesystem og de grafiske elementer til de to lufthavne er egentlig ikke mere omfattende end ved projekter med langt færre kvadratmeter, selvom det selvfølgelig er noget helt særligt at designe til et arabisk land.

Læs hele artiklen og se de spændende billeder på Dansk Design Center.

Skriv et svar