Danske ambassadører om design: Friis Arne Petersen

ImageDen danske ambassadør i Washington, Friis Arne Petersen, fortæller om, hvad der sker med dansk design i USA. I den kommende tid vil design:NYT tale med et udvalg af danske repræsentanter over hele verden.

Hvordan opfatter amerikanerne dansk design?
Amerikanerne kender mest til dansk design gennem de klassiske designs skabt i 1950erne (møbler og lamper af f eks Arne Jacobsen, Hans Wegner, Poul Kjærholm m fl). Selv om det er "gamle" designprodukter, er amerikanernes opfattelse, at de stadig står for en moderne stil, hvor kvaliteten er høj. Amerikanerne kender dog også til nyere dansk industridesign. Generelt er opfattelsen, at dansk design er meget stilrent og bæredygtigt, men også lidt elitært og avanceret, og det henvender sig derfor ikke til den helt almindelige amerikaner.

Hvordan kommer en dansk designer ind på det amerikanske marked?
USA er et kæmpe marked og har verdens største økonomi, så der er mange forhold, man skal sætte sig ind i, når man vil ind på markedet. I den forbindelse vil jeg foreslå, at designeren henvender sig til den danske ambassade. Vi kan hjælpe med at indkredse de bedste afsætningskanaler, give viden om markedet og aktørerne, vi kender til konkurrerende produkter og kan henvise til de centrale fagmesser, hvor et fremstød eventuelt kunne lanceres.

Læs hele artiklen på Dansk Design Center.

Skriv et svar