Design som overlevelsesstrategi

ImageHelly Hansens brand, der bygger på 130 års unik historie, strittede i alle retninger, og det gik ud over virksomhedens indtjening. Det var nødvendigt at genopfinde virksomheden, og design blev et altafgørende element i processen.

Med en overlevelsesdragt fra Helly Hansen kan du overleve 14 timer i koldt vand, i modsætning til 14 minutter uden dragten. I en stor del af den tid er du imidlertid bevidstløs. Da Helly Hansen opdagede det, indså de også, at det var nødvendigt at forsyne dragterne med en gennemsigtig skærm, der gik ned foran øjnene og forhindrede havets fugle i at hakke dem ud.

Siden søkaptajn Helly Juell Hansen for 130 år siden blev træt af at være våd og, sammen med sin kone gik i gang med at designe og udvikle vandtæt overtøj, blandt andet ved oliebehandling, har Helly Hansen holdt liv i mennesker under vanskelige betingelser. Det gør den norske virksomhed den dag i dag, indenfor tre kategorier, nemlig work, survival og sport. Men ikke uden problemer. For fem år siden konstaterede ledelsen, at flere ting ikke fungerede, som de skulle. Indtjeningen haltede, brandet strittede i alle retninger, og virksomhedskulturen var mere magelig end entreprenant.

I 2003 blev Hans Gunleiksrud ansat som Global brand manager med mandat til at feje med den store kost og få ryddet op. I brandet såvel som i virksomheden.

"Vores marked er meget kompetitivt, og det betyder, at hvis man er tilfreds med middelmådighed, så går man bankerot. Helly Hansen havde brug for, at hele organisationen bakkede op om en ny, samlende strategi," siger Hans Gunleiksrud

Læs hele artiklen på Dansk Design Center.

Skriv et svar