Design for parabolmodtagere

ImageHvem siger at en parabolmodtager skal være grå og kedelig? Fem danske designere fik stillet opgaven at give en af Viasats parabolmodtagere et helt nyt udseende.

Tøjdesignerne Klaus Samsøe, Margit og Erik Brandt, møbeldesigneren Gubi Olsen og smykkedesignerparret Line Hallberg og Jo Riis-Hansen tog udfordringen op, og resultatet blev fire meget forskellige bokse med hver deres særlige udtryk. Indtægterne fra salget af 100 af de unikke bokse gik til PsykiatriFondens informationsindsats mod depression.

"Parabolmodtagere og alle de andre bokse, vi har stående i hjemmet sammen med tv’et, har en tendens til at ligne hinanden. Derfor synes vi, det var en sjov udfordring at lade fem danske designere få opgaven at gøre vores nyeste og mest avancerede parabolmodtager Viasat+ til et designobjekt – noget der kan skille sig ud fra mængden. Og det har de virkelig formået", siger administrerende direktør for Viasat, Kim Poder.

Boksenes design spænder fra Klaus Samsøes illustrationer, der er inspireret af boksens manual, til Margit og Erik Brandts japanske mønstre. Gubi Olsen tog udgangspunkt i den syregule farve fra sin sofa "Piano Lounge", og Line Hallberg og Jo Riis-Hansen nøjedes med en diskret sølvramme om displayet.

Læs mere om projektet på www.designviasatplus.dk

Eller Dansk Design Center.

Skriv et svar