5 skarpe til Kigge Hvid

ImageINDEX: 2007 forvandler fra midten af august København til et forum for banebrydende nutidigt design. Adm direktør for INDEX: Kigge Hvid fortæller her hvad publikum kan forvente sig af INDEX: 2007.

Hvilke områder inden for design er særligt vigtige for INDEX:2007 at fremhæve?
INDEX: arbejder med ’Design to Improve Life’ – altså design, der væsentligt forbedrer vigtige områder af menneskers liv. Derfor er det vigtigt for INDEX: ikke alene at se på designets form, farver og materialer, men også på den betydning designet har for mennesker, og om designet er lavet sådan, at det passer til den kultur og de værdier, der er der, hvor det skal bruges.

Endelig er det vigtigt for INDEX: at vise udviklingen i designernes opgaver. Fra at de tidligere næsten udelukkende bestemte den ydre form på produkter, arbejder mange designere nu på et strategisk niveau i virksomhederne. Et eksempel kunne være 'Many Helping Hands' fra Singapore. Her har designerne ikke designet et produkt, men i stedet en proces for, hvordan man ved at inddrage mange forskellige fagligheder kan udvikle nye og bedre løsninger til hospitalsvæsnet.

Hvilken rolle har de traditionelle designdiscipliner, som f eks møbeldesign og grafisk design, i dette års INDEX:?
De traditionelle designformer har en vigtig rolle i INDEX: 2007, og er repræsenteret via en række topnominerede designs. Derudover er også nyere designformer som servicedesign, procesdesign og virtuelt design repræsenteret. Endelig er en række af de topnominerede designs lavet i tværfagligt samarbejde mellem designere fra forskellige designdiscipliner, markedsføringsfolk, ingeniører, økonomer og repræsentanter for forskellige humanistiske områder.

Læs hele artiklen på Dansk Design Center.

Skriv et svar