Børge Mogensen – Model 140 – Øresundsspisebord

ImageI 1955-1967 formgav Børge Mogensen en omfattende byggemøbelserie kaldet Øresund. Serien tegnede han for det svenske firma Karl Andersson og model 140, spisebordet er en del af denne serie.

Man kunne få bordet med tillægsplader der kunne gemmes under borpladen, når disse ikke var i brug. Bordet minder meget om det bord Børge Mogensen formgav for P. Lauritzen i Aalestrup. Forskellen er at messingmærkerne på Øresundsbordet er ovale og benene er runde. På modellen fra P. Lauritzen er messingmærkerne runde og benene er femkantede ben. Der findes dog en model fra P. Lauritzen hvor messingmærkerne er ovale, men hvor benene er krydsformede. Bordet er ikke længere i produktion. Øresund er en omfattende serie med spisebordsstole, spiseborde, reolvægge og skabsvægge. Øresundserien bliver for alvor Mogensens folkelige gennembrud og kommer ud at stå i mange både danske og svenske hjem. Børge Mogensen har med Øresund lavet multifunktionelle og utroligt brugervenlige møbler. Derudover er det nogle af Mogensens mest afdæmpede og anonyme værker. Serien slutter med en række køkkenelementer til boligens nye populære rum, køkkenet. Image

Prisleje: 10.000-20.000 kr.

Producent: Karl Andersson og Søn.

År: 1955.

Mærkning: Mærket.

Materiale: Stel og plade i eg, oregonpine og teak.

H/B/L: 72cm/130cm/170-290-390cm afhængig af hvor mange plader man har til udtræk.

ImageImage

Foto: Lauritz.com

Skriv et svar