Louis Poulsen Lightning solgt

Louis Poulsen Lightning med de verdensberømte danske PH-lamper er solgt til den italienske lampedesigner Targetti for 1,3 milliarder kr. Louis Poulsen er atter i familieeje, med kapitalfonden 3i som medejer.

Kapitalfonden 3i og designerlampekoncernen Targetti Sankey har sammen opkøbt Louis Poulsen Lightning. Sammen vil de skabe Europas førende virksomhed inden for high-end lamper. I 1999 endte et længere drama mellem de daværende ejere med at kapitalfonden Polaris med AP Møller og Danske Bank købte LP og afnoterede selskabet fra børsen.

Sammen bliver de to nu til nr 1 i Europa. På omsætning er de kun den tredjestørste i Europa, men de to større virksomheder henter meget omsætning i gadebelysning og ikke i high-end lamper. To to virksomheder kommer også til at supplere hinanden godt geografisk da de har forskellige markeder.

Skriv et svar