Hans J. Wegner – Model 701 – Armstol

ImageSpisebordsstolen PP 701 er tegnet i 1965 af Hans J. Wegner. Den velgennemtænkte kombination af forkromede stålrør, træ og polstret sæde giver stolen et let og transparent udtryk.

PP 701 er en af Wegners få stole, som er baseret på stål. Den illustrerer på glimrende vis Wegners søgen mod noget essentielt, for det er næsten umuligt at tænke en mere minimalistisk stol. Stolen tilpasser sig da også et hvilket som helst miljø, og behøver ikke nødvendigvis kun at finde anvendelse ved spisebordet. Bemærk også kopstykket med den meget flotte samlingsdetalje, som utvivlsomt henviser til møbelsnedkeren og perfektionisten Wegner. Kopstykket fås også i en version lavet i et helt stykke bøg, malet i farverne sort eller rød. Stolen handles meget sjældent og prisen kan derfor afvige væsentligt fra vurderingen.Image

Prisleje: 7000-10.000 kr.

Producent: Johannes Hansen, PP Møbler.

År: 1965.

Mærkning: Brændemærket eller præget.

Materiale: Stel i forkromet stål. Kopstykke i mahogni, ask, kirsebær, ahorn mm. med indlagt venge-stykker. Sædet er lavet i stof eller læder.

H/B/D: 68cm/63cm/44cm. Siddehøjde 42 cm.

Skriv et svar