Hans J. Wegner – Model 105 – Lænestol

ImagePP Møbler begyndte produktionen af denne elegante hvilestol i 1979. Hans J. Wegner tegnede den oprindeligt i 1950’erne i samarbejde med Børge Mogensen.

De designede i fællesskab en serie, der bestod af en stol, et bord og en tremmesofa til FDB’s daværende kampagne, hvor den almindelige dansker skulle have mulighed for at købe gode og gennemdesignede møbler til overkommelige priser. De to formgivere besluttede at dele designet, så Børge Mogensen blev tilskrevet tremmesofaen, og Wegner blev designeren bag stolen. PP Møbler videreudviklede PP 105 sammen med Wegner, inden den blev sat i produktion igen i 1979. Stolen indskriver sig på fornem vis i en klassisk dansk designtradition. Samarbejdet med Børge Mogensen er tydeligt, men hvilestolen peger også på Wegners vedvarende fascination af den klassiske engelske Windsor-stol fra 1700-tallet. Stolen handles meget sjældent og prisen kan derfor afvige væsentligt fra vurderingen. Prisen vil ligeledes afhænge af hvilken træsort stolen er udført i.Image

Prisleje: 7000-10.000 kr.

Producent: Johannes Hansen, PP Møbler.

År: 1979.

Mærkning: Mærket eller præget.

Materiale: Stel i eg, mahogni, ask og bøg. Hynderne er lavet i stof eller læder.

Skriv et svar