Tekstiler

Generelt har møbelbetræk godt af en ugentlig støvsugning hvor ikke fedtholdige pletter kan gnides af med en klud hårdt opvredet i sæbevand eller vand med flydende opvaskemiddel. Brug ikke for meget opvaskemiddel. Til sæbevand bruges 1/4 dl sæbespåner til 1 liter kogt afkølet vand. Gnid efter med en klud vredet hårdt op i varmt vand. Til mere genstridige pletter kan pletrensningsmidler anvendes. Vær altid forsigtig med disse og prøv dem først på et diskret sted. Brug ikke rensemidler hvis der er skumgummi direkte under betrækket. De flest aftagelige betrækker kan ofte renses kemisk.

Uld: Overfladen på uld er elastisk, smudsafvisende og af høj slidstyrke. Derfor er uld et godt materiale til møbler. Cigaretgløder efterlader ikke mærker hvis de fjernes hurtigt. Nyt uld kan afgive lidt fibre fra overfladen, men dette påvirker ikke kvaliteten.

Bomuld: Overfladen er ikke lige så god som uld-stoffet og er mere modtagelig overfor sollys og smuds. Rensning af bomuld kan ændre farven og stoffet kan kun tåle vask hvis det er anført. De fleste møbelbetræk kan ikke tåle vask. Det vil normalt ikke kunne undgås at cigaretgløder efterlader et lille hul selvom de fjernes straks.

Hør: Overfladen på hør er rimelig slidstærk, men kan ikke tåle at blive foldet for meget. Den er heller ikke så smudsafvisende og der kan opstå skjolder. Cigaretgløder der fjernes straks medfører normalt et lille hul.

Syntetiske fibre: Er som regel ret slidstærke overflader. De er lette at rengøre. Cigaretgløder vil som regel efterlade et lille hul.

Plast og læderlook: Dette er syntetiske materialer der oftest tåler sæbe og vand, men følg altid anvisningen. De kan være behandlet på forskellige måder. Cigarertgløder vil efterlade små huller eller mærker hvis de fjernes hurtigt.

Skriv et svar