Rørflet, rattan, peddigrør m.m.

Vedligeholdelse af denne type møbler er normalt ikke særlig påkrævet, men hvis de er placeret i meget tørre rum kan plantematerialerne også tørre ud. Man kan tørre møblerne over med en klud opvredet i vand med sæbespåner. 1/4 dl sæbespåner til 1 liter kogt afkølet vand. Alternativt kan man anvende specialolier i stedet for sæbespåner. Når blandingen påføres skal det gøres i et jævnt lag for at få en ensartet overflade. Husk bagsider og lignende på møblet. Ved brug af specialolie som linolie og terpentin modvirkes mug og svampedannelser, og blandingen er samtidig god til at tage mærker på stole-/bordben og lignende. Man bør ikke blande sæbe- og oliebehandlingen.

Plantefibermaterialer der er behandlet med maling, bejdse eller lak kan rengøres med en klud hårdt opvredet i vand eller støvsuges.

 

Skriv et svar