Havemøbler

Man må generelt påregne at skulle efterspænde sine havemøbler 2-4 gange årligt. Hvis møtrikker og bolte er medtagne kan de udskiftes med nye i rustfrit stål. Skruer og lignende må gerne være en smule større end de gamle for at de kan få ordentligt fat. 

Teaktræeshavemøbler: Helt nye teaktræesmøbler kan have striber og et gråligt skær. Dette skyldes at de ikke endnu er blevet påvirket af solen. Overfladen vil efter kort tids sol blive ensartet. Behandler man ikke sine teaktræesmøbler vil de få en grålig overflade da regn og sol vil udtørre det olie der naturligt er i det øverste lag. Oliebehandler man møblerne vil de beholde en varm glød. Oliebehandling skal gentages 2-4 gange i løbet af en sæson afhængigt af vejret. Hvis der er skjolder skal disse slibes væk inden oliebehandling foretages. Man må ikke oliebehandle i direkte sollys. Efter påføring af olie må man tidligst efter 15 minutter tørre overskydende olie væk. Dette gøres med en tør klud. I løbet af sæsonen skal møblerne vaskes af for skidt og støv. Dette gøres så man ikke risikerer skjolder. Ved skjkolder kan man anvende rent vand og en svamp af nylon. Brug aldrig sæbe til dine teaktræesmøbler. Skyl møblerne rene med vand og lad dem tørre. Når træet er helt tørt bruges en nylonsvamp til at slibe træet blødt og glat. Møblerne kan sagtens stå udenfor hele året, men levetiden forlænges hvis de stilles væk om vinteren. Rengøring før man stiller dem væk hindrer at skidtet sætter sig i løbet af vinteren.

Lakerede havemøbler: Lakerede og malede havemøbler er de havemøbler der er mest vedligeholdelse ved. Efter nogen tid vil der komme sprækker og revner i samlinger. De kan ikke tåle at stå udenfor om vinteren. Der kan ved større temperatursvingninger opstå vindridser og små revner i træet. Udendørsmøbler bør efterspændes hvis man får dem samlet og derefter et par gange i løbet af året. Medtagne og gamle bolte og møtrikker kan udskiftes med nye i rustfrit stål.

Plastik og aluminium havemøbler: Havemøbler i plastik er gennem de senere år blevet af en højere kvalitet. De er næsten vedligeholdelsesfri og kræver kun at man tørrer dem over med en våd klud når de er beskidte. Når de tages i brug i foråret vaskes de af med en sæbeblanding. Det samme kan gøres inden de stilles væk om efteråret så skidtet ikke sætter sig.

Skriv et svar