Madresser

For madresser og i soveværelset gælder at der skal luftes godt ud. Sørg altid for at lufte ud et par gange om dagen af kortere varighed. Ved at lufte ud kort skifter man luften i rummet uden at tingende i rummet bliver kolde. Madresser skal have masser af luft og underlaget må ikke være en fast plade uden ventilationshuller. Dette skyldes at man pr. person afgiver ca. en halv liter vand i form af sved og udånding i løbet af natten.

Hvis du bruger topmadres kan du se på vaskeanvisningen om det er en der tåler vask. Hvis du bruger stræklagen skal dette trækkes rundt om madressen og dernæst et almindeligt lagen omkring topmadressen. Hvis stræklagenet trækkes over topmadressen kan dette forårsage meget slid.

En gang i mellem kan du støvsuge din madres og så er det en god ide at vende den ofte for at slide den ens. Den skal vendes både hoved til fodende og for- til bagside. Topmadressen skal også vendes. Hvis der kommer pletter på din madres kan du som oftest nøjes med demineraliseret vand.

Skriv et svar