Den Danske Designpris og Designmatters Prisen

Den Danske Design pris tilfalder virksomheder der har stået bag innovative produkter og løsninger af høj æstetisk og teknisk kvalitet og samtidig bidrager til at synliggøre værdien og stimulere brugen af design i dansk erhvervsliv.

Alle kan deltage i Dansk Design pris, såvel offentlige som private så længe de har stået bag udviklingen af designet.

Kravet er at produktet er færdigudviklet og taget i brug eller sat i produktion. Det må samtidig ikke være ældre end 3 år ved tilmeldingen. Det er ligeledes et krav at produktet eller designet har danske aner. Det vil sige at det skal være en dansk virksomhed eller organisation der har forestået ledelsen af udviklingen.

Designprisen har hjulpet mange nye på vej og er på den måde også med til at sikre udvikling og innovation for erhvervslivet og samfundet. I mange tilfælde har vindere af prisen været produkter der har vist sig holdbare for eftertiden.

Prisen blev etableret i 2000 ved sammenslutningen af ID Prisen for industrielt design fra 1965 og IG Prisen for industriel grafik fra 1980.

Siden er også Designmatters prisen kommet til. Den gives til en mindre eller mellemstor virksomhed der har satset bevidst på design og hvor resultatet kunne ses på bundlinen. Kun danske virksomheder, organisationer eller institutioner kunne søge prisen.

De to særpriser, Klassikerprisen og Visionsprisen, som ikke kan søges blev også uddelt. Klassikerprisen gives til designløsninger der igennem 25 år i uforandret form har vist deres bestandighed på markedet og stadig er i brug. Visionsprisen gives til løsninger der satser på nye tendenser, og sætter fokus på væsentlige spørgsmål i relation til bredere sociale, kulturelle og designmæssige aspekter.

Vindere af Den Danske Design pris blev:

Corporate Branding for apotekerne i Danmark.

Empticon med en container-tømmer.

Loftskonceptet fusion.

Jacobsen  med en helhedsorienteret designlinie, der omfatter design af flasker, logo og etiketter til Carlsbergs række af specialøl fra mikrobryggeriet Jacobsen.

Sofaen Mormor (udtales more more).

En lille træningspavillon til udendørs træning.

Pressalit Cares bruseplejebriks.

XO 4 med integreret softwareløsning som giver tandlægen en komplet platform at arbejde ud fra.

Visionsprisen 2007: t.a.k.k. take-away kostkompagniet.

Klassikerprisen 2007: Irma-pigen.

Klassikerprisen 2007: Stelton Thermo.

Designmatters Prisen 2007: Lightyears A/S.

Læs mere om priserne og se billeder på Dansk Design Center.

Skriv et svar