Kopier for millioner

Skats særlige afdeling for til bekæmpelse af piratkopier har stoppet 13 containere i år. Møblerne anslås til at have en markedsværdi på 30-40 millioner kroner hvis de blev solgt som originaler.

13 containere med ulovlige kopier af danske designmøbler fra Kina er blevet stoppet af Skat indenfor de seneste par måneder. Lederen for den særlige afdeling af Skat mener at det er et stort og voksende problem med ulovlig kopiering af dansk design. Problemet breder sig til områder hvor mange ikke er så opmærksomme på at der kan være tale om kopier udtaler Trine Dancygier.

Hovedsageligt har det været meningen at de mange møbler skulle være solgt på net-auktioner. Mange af møblerne er modeller som Ægget, Syveren og Svanen, af Arne Jacobsen, der normalt produceres hos Fritz Hansen.

Det er firmaer fra Esbjerg og Ebeltoft der har stået for den ulovlige import af de danske designmøbler.

Skriv et svar