Børge Mogensen – J39/Folkestolen

ImageFolkestolen er utrolig udbredt og er i dag den mest solgte træstol i Danmark. Stolen er meget lig AJ's gamle læremester Kaare Klints Kirkestol.

Folkestolen er ligesom BM's Tremmesofa gået ovevr i historien som en møbelklassikker. I modsætning til Kaare Klints Kirkestol har BM erstattet de krumme agterstave med lodrette og han har lavet et bredt ryglæn i stedet for stigeryggen. Denne form er både inspireret af de amerikanske shakermøbler og fremtidsorienteret med lyst træ og helt rene linjer. Sædet på Folkestolen er lavet i papirflet og sammen med det brede rygbræt har stolen den komfort som Kaare Klints Kirkestol ikke har. Folkestolen er ikke en stor nyskabende stol, men er sin arv bekendt. Derudover viser stolen tillige at BM tør udfordrer sin gamle læremester og tage hans stol op til fornyet behandling. Den fungere glimrende som spisebordsstol og passer i den sammenhæng glimrende til Shakerbordet og Biblioteksbordet. Dog skal man ikke bruge stolen som arbejdsstol. Det egner den sig ikke til. Stolen kunne i en periode fås i grøn og rød, og kan stadig fås med flet i sort.Image

Prisleje: 800-1.000 kr.

Producent: FDB, Kvist Møbler.

År: 1947.

Mærkning:

Materiale: Stel og ryg i bøg eller eg, sæde af papirgarn.

Image Image

Skriv et svar