Børge Mogensen – Skalstolen

ImageSkalstolen formgav Børge Mogensen til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1949, hvor den blev vist sammen med et bord hvor bordpladen var udskåret af en enkelt maserknude californisk kæmpefyr.

Bordet er unikt og i wowona-finer. Til BM's 90-års fødselsdag blev der produceret 90 eksemplarer der blev lanceret på Møbelmessen 2004. Bo Bedre gav deres Møbelpris til skalstolen ved samme lejlighed. Med skalstolen har BM bevæget sig væk fra det massive træ og over til finertræet hvor han dog ikke bliver. De specielle udskæringer i ryggen hjælper til at bøje ryggen så den kan sættes i spænd i sædet. Stolen bliver ikke nogen særlig succes, men BM viser at han tør eksperimentere. Fredericia Furniture genoptog produktionen i 2004 og en klassiker er dermed bevaret.Image

Skalstolen formgav Børge Mogensen til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1949, hvor den blev vist sammen med et bord hvor bordpladen var udskåret af en enkelt maserknude californisk kæmpefyr. Bordet er unikt og i wowona-finer.

Prisleje: 6.000-8.000 kr.

Producent: Erhard Rasmussen, Fredericia Furniture.

År: 1949.

Mærkning: Mærket.

Materiale: Stel i bøg, sæde og ryg af lamineret, formbøjet teak.

Image

Skriv et svar