Verner Panton – Panton – Stol

ImagePanton stolen er et godt eksempel på en af VP's meget kendte stole der stod for den fornyelse i dansk møbeldesign, som VP var en stor drivkraft inden for.

Stolen blev lanceret med et brag i 1967 i Danmark. Den avar på forsiden af mobilia-bladet og strakte sig over ca. 10 sider inde i bladet. I 1968 blev stolen optaget i Museum of Modern Arts permanente samling, hvilket kun er sket for få møbler. Både Aagaard Andersen og Poul Kjærholm gjorde krav på at det var deres idé dog uden at beskylde hinanden for at have hugget ideen. Panton stolen er absolut et designikon fra det 20. århundrede. Den er indtil videre solgt i flere hundrede tusinde eksemplarer. Stolen har oprindeligt en blank overflade, men i 1990 genoptog Vitra produktionen af stolen og sendte i 2000 en model med mat og robust overflade på markedet. Denne er ligeledes støbt i den valgte farve i modsætning til de klassiske modeller der efter at være blevet støbt skulle lakeres. Stolen var med i film som Stanley Kubrick's Rumrejsen år 2001 og Jungks Europa 2000. Image

Prisleje: 1.500-2.000 kr.

Producent: Herman Miller, Vitra m.fl.

År: 1960.

Mærkning: Mærket.

Materiale: Formstøbt glasfiber i mange forskellige farver.

Image

Skriv et svar