Verner Panton – VP Globe – Lampe

ImageVP Globen er en af VP's mest spetaktulære og eftertragtede lamper. Den hænger i rummet som en stor sæbeboble eller UFO.

Globen holder prisen rimeligt fornuftigt, men der har været lidt stilstand i den de seneste år. Louis Poulsen producerede lampen tilbage i 1970'erne, hvorefter Verpan overtog produktionen tilbage i 2003. Globens rødder er tilbage i 1950'erne hvor VP og Torben Ørskov (forretningsmand i designverdenen) i samarbejde lavede en række eksperimentelle belysninger. Det er en lampe der kræver plads og højt til loftet. Lysteknisk er lampen i kategori med PH-principperne, hvor man skærmer pæren så den ikke kan ses direkte og om at anvende reflektorer til at styre lysets retning og farve. Blåt skær opad og rødt skær nedad. Oprindeligt kunne man vende pladerne og dermed tilpasse belysningen til rummet. Man skal være opmærksom på akrylkuglens kvalitet ved brugtkøb.Image

Prisleje: 6.000-9.000 kr.

Producent: Louis Poulsen, Verpan ApS.

År: 1969.

Mærkning: Certifikat medfølger fra Verpan.

Materiale: Akrylkugle, med aluminiumsskærme (evt. malet).

Omkreds: 50cm/60cm.

Skriv et svar