Rosendahl A/S

ImageRosendahl er grundlagt af den visionære Erik Rosendahl, der så mulighederne i et designstærkt varemærke og stiftede dét, der i dag er et af de mest moderne designhuse i Danmark. Rosendahl står bag funktionelle designs, der gør hverdagen både smukkere og nemmere. Fra mundblæst glas og unikadesign, over nytænkende tilbehør til bordet og boligen, til professionelt værktøj til køkkenet. Takket være Rosendahls konstante produktudvikling, findes deres karakteristiske og stilrene design i de fleste moderne hjem.

Rosendahl værner også om de velkendte designklassikere. Blandt andet har Rosendahl sørget for udbredelsen af Kay Bojesens elskede garder, den karakteristiske teaktræsabe og det tidløse Grand Prix bestik. Rosendahls historie er også tæt sammenflettet med Komin Yamadas Globalknive, som Erik Rosendahl introducerede for skandinaverne med stor succes. De professionelle knive blev en bestseller, der i dag findes i mange danske hjem og professionelle køkkener.

Rosendahl er ligeledes kendt for samarbejdet med kunsthåndværkeren Lin Utzon, som bl.a. har skabt den poetiske og stilrene filigranserie og den skulpturelle Lin Utzon vase i tæt samarbejde med Erik Rosendahl. Sidst, men ikke mindst, har Rosendahl begejstret med den funktionelle og tidløse Grand Cru-serie til bordet, som på smukkeste vis forener dansk og japansk formsprog.

Desuden har Rosendahl et tæt samarbejde med designeren Ole Palsby, som blandt andet har formgivet de æstetiske Rosendahl forrådskrukker med den stramme og enkle form. Det tidløse udtryk og de mange anvendelsesmuligheder gør krukkerne til klassikere i mange af verdens hjem.

Derudover er Rosendahl kendt for den ultra-minimalistiske urserie Watch, der er designet af den prisbelønnede danske formgiver Flemming Bo Hansen, som er en af de få danskere, som er repræsenteret på Museum of Modern Art. Watch serien er kendetegnet ved de enkle, rene linjer og en harmoni af sorte remme og urskiver i samspil med mat stål.

Senest har Rosendahl skabt og udviklet de berømte Le Mans ure sammen med den syvdobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen og designeren Bo Bonfils. Urenes visuelle udtryk afspejler den intense stemning omkring Le Mans og passionen for en sport i høj hastighed.

Altid kompromisløs formgivning Rosendahl A/S er en familieejet dansk virksomhed, hvor nøgleordene er godt værktøj og tidløst design. Et Rosendahl produkt er din garanti for kompromisløs formgivning og funktionalitet. Virksomheden gennemgik i 2005 et generationsskifte, da stifteren Erik Rosendahl overdrog ledelsen til sønnen Henrik Rosendahl, som i dag er administrerende direktør og daglig leder af virksomheden. Rosendahl står stærkt i Danmark og på en lang række eksportmarkeder, hvor Norge er det største og Japan er det næststørste. Kernekunderne er kvalitetsbevidste forbrugere, som insisterer på multifunktionelle produkter, hvor der er kælet for den mindste detalje.

Rosendahls hovedkvarter ligger i Hørsholm. Hovedsædet, der er tegnet af arkitekten Kim Utzon, afspejler essensen af Rosendahls vision – stilrene former og moderne design.

Læs mere om Rosendahl A/S på www.rosendahl.dk.

Skriv et svar