Hans J. Wegner – Model 250 – Jakkens hvile

ImageJakkens hvile er et klassisk eksempel på en ny måde at se en opgave på.

Stolen tegnede HJW efter en samtale med professor i arkitektur Steen Eiler Rasmussen og designer Bo Bojesen om de praktiske aspekter ved at få tøjet lagt nemt og pænt sammen inden sengetid. Stolens kopstykke er formet som en torso med en jakkebøjle øverst. Sædet kan man klappe op og der er så et rum til opbevaring af smågenstande. Over sædet kan man hænge sine bukser så disse bevarer pressefolderne. Oprindeligt var stolen tegnet med fire ben, men dette ændrede HJW til tre ben hvilket medførte at stolen fik et meget lettere udtryk uden at miste funktionen.Siden 1982 har PP Møbler produceret den trebenede version. På auktion er det klart modellen fra JH der er den mest eftertragtede og prisen vil være en helt anden hvis modellen er fra PP Møbler.Image

Prisleje: ca. 40.000-50.000 kr. (Stol fra JH)

Producent: Johannes Hansen, PP Møbler.

År: 1953.

Mærkning: Brændemærket eller præget.

Materiale: Oregonpine, teak, ahorn, kirsebær eller mahogni. Oprindeligt i fyr eller teak.

Image Image

Skriv et svar