Hans J. Wegner – Model 130 – Cirkelstol

ImageCirkelstolen er tegnet eksklusivt til PP Møbler i 1985 og produceret siden 1986.

Stolen er et bevis på HJW's evne til at forny sig inden for møbeltraditionen. Stolen har ikke noget historisk forbillede, men det at HJW anvender ask og flagline viser tilbage til en elementer HJW tidligere har brugt. HJW troede ikke det kunne lade sig gøre at producere cirklen i træ, men snedkermester Søren Holst Pedersen udviklede sammen med PP Møblers mestersvend en en særlig maskine til at fremstille cirklen med. Stellet der bærer sidefladerne er i ask og sidefladerne selv er flettet i flagline. Det gør stolen til en arketype på skelnen mellem det bærende og det bårne.Ydermere måtte man udføre en model i 1:1 for at afprøve de små dimensioner der bærer ryggen og strammer flettet i siderne.Image

Prisleje: ca. 10.000-12.000 kr.

Producent: PP Møbler.

År: 1986.

Mærkning: Præget eller mærket.

Materiale: Træet er ask, sæde og ryg i flagline. Puderne er enten i stof eller læder.

Skriv et svar