Arne Jacobsen – 3301 – stol

Image3300-serien, lufthavnsserien, er blevet kaldt AJ's mest arkitektoniske siddemøbler. Grunden hertil er at de opbygget af en omsluttende, rumlig konstruktion i tynde stålrør, hvori siddeelementerne er ophængt. Serien er derudover opbygget meget modulært.

 Det at konstruktionen ligger yderst har AJ også brugt på sit arbejde med St. Catherine's College i Oxford. Ses serien forfra domineres møblet udelukkende af vandrette og lodrette linjer, mens der set i profil kun er skæve linjer. Serien er blevet brugt til møblering i både danske og udenlandske lufthavne og har på den måde fået sit tilnavn. Den er blevet brugt på SAS Royal Hotel, SAS-husets lufthavnsterminal, Munkegaardsskolens læreværelse, St. Catherine's College i Oxford og i Danmarks Nationalbank. Det er en serie der ikke umiddelbart giver indtryk af en hyggelig og indbydende stol. Man sidder godt i serien, men den er lavet til at sidde i og ikke til at slænge sig i. Image

Prisleje: 6000-8000 kr.

Producent: Fritz Hansen.

År: 1956.

Mærkning: Mærket.

Materiale: Overpolstret med stof, vinyl eller læder og stel i forkromet stål.

Image

Foto: Lauritz.com.

Skriv et svar